امروز : چهارشنبه ، 2 فروردین 1402        ساعت :

ورود به سیستم جوابدهی آنلاین



نام کاربری :

رمز ورود :

راهنمای جوابدهی    
ثبت نام آزمایشگاه ها
ثبـــت نام پزشکـــــان
 
       
       

مراقبت های پاییزی

 فصل سرد پاییز فصلی توام با بیماری های مختلف است بخاطر تغییر شرایط اقلیمی هوا بهتر است که در این فصلبیشتر از سایر فصل ها مراقب خود باشید تا به بیماری های پاییزی مبتلا نگردید. آلرژی های پاییزی ، سرما خوردگی و.. در فصل پاییز زیاذ نمایان می شود باید مراقب غذاهایی که در فصل پاییز می خوریم باشیم بیشتر سعی کنید در این فصل سوپ ها و آش های مختلف را در برنامه غذایی خود بگنجانید در این مطلب از پرشین وی ما به شما نکته هایی پیرامون مراقبت های پاییزی خواهیم گفت .

نکته هایی پیرامون مراقبت های پاییزی

تغییرات فصلها قطعاً با تأثیراتی همراه است که بهتر است برای آنها آمادگی داشته باشیم.مزاج فصل پاییز، سرد و خشک است.مزاج این فصل در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست؛ چون آفتابتابستان هوا را کاملاً خشک کرده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.* در فصل پاییز، به ویژه در پاییزی که هوا متغیر است، باید بهداشت را بسیار رعایت کرد.* نباید مواد غذایی خنک مصرف شود.* آب سرد زیاد نخورید و بر سر نریزید.

* در این فصل نباید در جای سرد خوابید که بدن در اثر سرما به لرزش در آید.* از گرمای نیمروزی و سرمای صبح باید پرهیز کرد و شب‌ها و صبح‌ها سر را از سرما پوشاند.* نباید با شکم سیر خوابید.* در این فصل باید از میوه‌های موسمی تا حد امکان دوری جست و زیاد نخورد.از میوه‌های مناسب این فصل می‌توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.* باید به بیرون راندن مواد زائد از بدن پرداخت تا در زمستان گرد هم نیایند.

 

تدابیر مهمی که در فصل پاییز باید بدانید چیست؟

تدابیر مهم در فصل پاییز: خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همان‌طور که ذکر شد، خشک استو از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن می‌شود، باید پرهیز کرد.از جمله این موارد می‌توان به غذاهای بسیار گرم، مراقبت های پاییزی گوشت‌های مانده، گوشت شکار و ادویه‌جات با گرمی زیاد اشاره کرد.پرهیز از زیاده‌روی در نزدیکی: افراط در نزدیکی جنسی، هر چند که در هر زمانی برای جسم و روح مضراست، ولی در فصل پاییز ضرر بیشتری دارد، زیرا مقاربت جنسی از خشکی افزاهای بسیار قوی است.

پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی می‌شود و با توجه به شیوع زیادبیماری‌های تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوششبه ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ ی می‌شود.بسته شدن این منافذ، سبب می‌شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن‌ها در سر باعث بروز برخی بیماری‌ها، ازجمله نوعی زکام و سرفه می‌‌شود.

 

دوری از مکان سرد:اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.خودداری از استفراغ: در این فصل از انجام هر عملی مثل قی، که موجب تحریک خلط‌ها می‌شود، باید پرهیز نمود.قی در این فصل زمینه را برای بیماری‌های تب‌دار فراهم می‌کند.تعادل در مصرف میوه‌ها: زیاده‌روی در مصرف میوه‌های فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود.از میوه‌های مناسب این فصل می‌توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.

مراقبت های پاییزی

در هوای سرد که ورزش می کنید مراقب گرم و سرد شدن بدنتان باشید

پرهیز از اعراض نفسانی:اعراض نفسانی، به ویژه غم و اندوه، در هر فصلی ضرر است، ولی در فصل پاییزبه ویژه برای افرادی که زمینه بیماری‌های سوداوی دارند، ضرر بیشتری دارد و باید تا حد امکان از این مواردپرهیز نمود مراقبت های پاییزی و به اموری مشغول شد که موجب سرور و شادی شود.

رطوبت بدن:به دلیل خشکی فصل و تأثیر آن روی بدن، لازم است از عواملی که موجب تری بدن می‌‌شود،کمک گرفت.یکی از این عوامل، حمام کردن است مراقبت های پاییزی که برای رطوبت بخشی مناسب،بهتر است یک روز در میان، استحمام باآب نیم‌گرم انجام گیرد؛ زیرا آب بسیار گرم باعث تحلیل رطوبت و افزایش خشکی بدن می‌‌شود.همچنین می‌توان برای رطوبت بیشتر از وان آب نیم‌گرم به مدت نیم ساعت استفاده کرد.چرب کردن بدن با روغن بنفشه و بادام نیز از مواردیست که به افزایش رطوبت بدن و کاهش خشکی آنکمک موثری می‌کند.

استفاده از عطر:در این فصل بهتر است برای تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده کرد.

بیشتر بدانید مراقبت های غذایی در فصل پاییز

در این فصل از سال از موادغذایی که می توانند باعث بیمارشدن و ایجاد آلرژی غذاییدر شما شوند استفاده نکنید و از تندرستی خود در این فصل بیشتر مراقبت کنیدنوشیدن آب سرد ، مصرف غذاهای مانده، گوشت گوساله، گاو، کنسروجات، کمپوت،سوسیس و کالباس، فست‌فود پرهیز کنید و سعی کنید و به مصرف غذاهایی مانندآبگوشت با گوشت بره، آش‌های ساده، مرغ‌های درشت، تخم‌مرغ عسلی، شیرینی‌های طبیعیاز شکر روی بیاورید.متخصص طب سنتی تدابیر تندرستی در فصل پاییز را تشریح کرد و گفت:در این فصل توصیه شده از مصرف خوراکی‌هایی همچون هندوانه، خیار و کاهو خودداری شود


آخرین اخبار

تست سنجش ایمنی بعد از واکسن ١٤٠٠/٧/١٢
[ ادامه ]
 
پاسخگویی انلاین ١٤٠٠/٥/٢٦
[ ادامه ]
 
نمونه گیری در منزل ١٤٠٠/٥/٦
[ ادامه ]
 
پیام های بهداشتی

ترفندهایی برای حفظ سلامتی در بهار

فصل بهار فرصت مناسبی است تا با رعایت برخی عادات درست در برنامه روزانه، به شادابی و سلامتی بیشتری دست پیدا کنید.
بشقاب خود را با سبزیجات و میوه‌های فصلی و تازه پرکنید

 

بهار و تابستان زمان مناسبی است تا محصولات تازه، میوه‌ها و سبزیجات فصلی را در رژیم غذایی خود جا دهید. از بازارهای محلی و بازار کشاورزان دیدن کرده و محصولات ارگانیک را تا جای ممکن خریداری کنید. به جای روغن‌های تصفیه‌شده و غذاهای سرخ‌شده، از روغن‌های سالم مانند روغن آووکادو، آجیل و بذرها استفاده کنید.

 

 

بشقاب سبزیجات

 

 

مراقب زیاده‌روی باشید

 

آب و هوای گرم‌تر اغلب سبب می‌شود تا تجمعات بیرون از خانه مانند پیک‌نیک و برپا کردن باربیکیو برای پخت‌وپز شکل بگیرد و همین مسئله می‌تواند به خوردن غذاهای ناسالم مانند گوشت‌های فرآوری شده و یا تنقلات منجر شود. به گفته پزشکان بسیاری از غذاهایی که کبابی مصرف می‌شوند، بسیار چرب هستند. بهتر است به جای آن، به دنبال گوشت و مرغ‌های کم‌چرب‌ رفته و از تنقلات سرخ‌شده خودداری کنید

 

 

به بدن خود آب برسانید

 

زمانی که بیرون گرم است، بدن شما رطوبت بیشتری را از طریق تعرق دست می‌دهد. حتی درصورتی‌که خودتان احساس نمی‌کنید، در حال تعرق هستید. از دست رفتن آب بدن می‌تواند مشکلات جدی را برای بدن به بار بیاورد. اگر آب‌زدایی بدن تا حدودی صورت گرفته باشد، می‌تواند سبب کوفتگی بدن، انرژی پایین و سردرد شود.

 

 

نوشیدن آب

 

 

راز سلامتی در بهار، بیرون بروید و حرکت کنید

 

داشتن فعالیت‌های بدنی کافی، امری بسیار مهم است. این کار می‌تواند به‌سادگی قدم زدن و یا گذراندن وقت برای باغبانی باشد. همچنین هر فعالیتی که سبب تحریک استخوان‌ها و ماهیچه‌های شما شود، موثر خواهد بود. رفتن به بیرون همچنین به لطف آفتاب، می‌تواند سطح ویتامین D بدن شما را تقویت کند.

 

 

برنامه خواب خود را دوباره تنظیم کنید

 

اگر تاریکی و سرمای زمستان برنامه خواب شما را از مسیر خود خارج کرده است، بهار را به‌عنوان زمانی برای تنظیم مجدد آن استفاده کنید. یکی از عادات بد که باید ترک شود، صرف کردن زمان زیاد در جلوی کامپیوتر، تلفن همراه و یا لپ‌تاپ پیش از خواب است. این دستگاه‌ها ذهن شما را فعال کرده و باعث می‌شوند، ذهن شما فکر کند زمان بیداری است

 

 

مراقب آلرژن‌ها باشید

فصل بهار باعث افزایش حساسیت‌های آلرژی‌زا مانند گرده گل می‌شود. اما در عین حال احتمال این می‌رود که در برابر آلرژن‌های داخلی قرار بگیرید. توصیه می‌شود تا همیشه خانه را غبار روبی کنید، فرش‌ها را جاروبرقی کشیده و گرد و غبارها را حسابی تمیز کنید. اگر شما در فضای بیرونی 

آلرژی

 دارید، ایده مناسبی است که از محلول نمکی بینی پس از صرف زمان در بیرون خانه استفاده کنید.

 

سلامتی در بهار ، آلرژی فصلی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جستجو بر اساس نام آزمایش


جستجوی آزمایشات







01344221577
-01344234298