آزمایش ھای قبل از ازدواج زمانی که زوجی تصمیم به ازدواج دارند پیش از ھر چیز آزمایش ھای لازم باید برای آنھا انجام بگیرد این آزمایش ھا واجب است و تمامی زوجین باید آنھا را انجام دھند. از جمله مھم ترین آزمایش ایدز بوده که متاسفانه ھنوز آن را جدی نمی گیرند و ھنوز انجام آن در کشور ما اجباری نشده است.اما پیشنھاد می شودکه زوجین حتما به آزمایشگاه پزشکی جھت آن اقدام کنند.
آزمایش خون در این آزمایش ، تالاسمی خون مشخص خواھد شد در ابتدا از مردان آزمایش گرفته می شود و در صورتی که به عارضه تالاسمی مینور مبتلا نبود دیگرنیازی به انجام آزمایش برای خانم ھا نمی باشد و این افراد شرایط ازدواج را خواھند داشت و می توان گفت با احتمال حدود پنجاه درصد ممکن است فرزند آنھا به کم خونی مینور دچار شود. حال در صورت مبتلا بودن آقا به کم خونی مینور از خانم ھا نیز باید آزمایش خون گرفته شود و در صورتی که ھر دو به تالاسمی مینور مبتلا باشند با احتمال بیست و پنج درصد احتمال دارد که فرزند متولد شده آنھا به کم خونی ماژور و با احتمال بالا کم خونی مینور داشته باشند.این زوجین ھستند که می توانند برای ازدواج خود تصمیم بگیرند و باید پیش از بچه دار شدن آزمایش ھای مختلفی را انجام دھند .
آزمایش ادرار این آزمایش برای تشخیص اعتیاد در آقایان انجام می شود و گزارش آن به زوجین داده خواھد شد.درصورت مثبت بودن آزمايش اوليه مرحله دوم يعني جداسازي انجام ميشود تا تعيين گردد آيا فرد داروي خاصي مصرف کرده يا خير .استفاده از داروھاي کديين دار وتعدادي از داروھاي ديگر باعث مشکوک شدن آزمايش و انجام مرحله دوم مي شوند. در نھایت باید واکسیناسیون برای این افراد انجام بگیرد و در صورتی که واکسن کزاز به مدت ده سال تکرار نشده است باید زده شود.
تابستان میتواند زمان مناسبی برای استراحت، تفریح و هیجان باشد، اما این فصل خطرات خاصی برای سلامتی دارد. در تابستان به دلیل افزایش دما و انجام فعالیتهای بیشتر در فضای باز خطر آفتابسوختگی، آلرژی، گزش حشرات و سایر مشکلات بیشتر میشود. رعایت یک سری نکات احتیاطی ساده این خطرات را از شما دور کرده و تابستان را برایتان به یک فصل لذتبخش و ایمن تبدیل میکند. نکاتی که در این مقاله با شما به اشتراک میگذاریم به داشتن یک تابستان سالم و عاری از بیماری کمک میکند. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
تابستان زمان خوبی برای افزایش فعالیت بدنی و بهبود تناسب اندام است. چون به دلیل طولانی بودن روز و وجود تعطیلات تابستانی اوقات فراغت بیشتری دارید. وقتی در تابستان دمای هوا بالا میرود، ممکن است هوای خنک خانه شما را برای بیرون نرفتن وسوسه کند. با این حال، صبح زود و اواخر بعد از ظهر زمان مناسبی برای بیرون رفتن و قدم زدن است. در فضای باز فعالیتهای زیر را انجام دهید و از فواید آن برای بهبود سلامت خود بهرهمند شوید:
فعالیت بدنی سلامت روان را تقویت میکند، کیفیت خواب را بهبود میبخشد و به درمان چاقی و پیشگیری از آن کمک میکند. همچنین خطر ابتلا به سرطان، مشکلات قلبی و بیماری پوستی پسوریازیس را کاهش میدهد و باعث بهبود تواناییهای شناختی در کودکان و بزرگسالان میشود. تنها نکتهی مهم این است که در روزهای گرم تابستان باید قبل از خروج از منزل مطمئن شوید که از خودتان در برابر خطرات خاص این فصل محافظت میکنید.
نور خورشید منبع عالی ویتامین D است و تقریباً همهی افراد برای حفظ سلامتی به مقدار کمی از نور خورشید نیاز دارند. با این حال، مواجههی طولانیمدت با نور ماوراء بنفش خورشید خطرناک است و خطر آسیبهای پوستی و سرطان را بالا میبرد.
چند نوع اشعهی ماوراء بنفش وجود دارد که از بین آنها میتوان به UVA و UVB اشاره کرد. اشعهی UVA به عمق پوست نفوذ میکند و به بافتهای همبند و عروق خونی آسیب میرساند. مواجههی بیش از حد با این اشعه به کاهش خاصیت ارتجاعی پوست، چین و چروک و پیری زودرس پوست منجر میشود. اشعهی UVB به لایهی عمقی پوست نمیرسد. با این حال، باعث قرمزی و آسیب سریع پوست میشود و با آفتابسوختگی مرتبط است.
برای محافظت از پوست در برابر اشعهی UVA، میتوانید از کرم ضدآفتاب طیف گسترده استفاده کنید که هر دو اشعهی UVA و UVB را مسدود میکند. بهتر است فاکتور محافظتی در برابر خورشید (SPF) محصولی که انتخاب میکنید حداقل ۵۰ باشد. SPF نشان میدهد که چقدر طول میکشد تا آفتاب پوست را بسوزاند. هر چقدر میزان SPF بالاتر باشد، دیرتر دچار آفتابسوختگی میشوید.
هیدراته ماندن بدن در روزهای گرم تابستان حیاتی است. چون زیاد عرق میکنید و باید مایعات از دست رفته از طریق تعریق را جایگزین کنید. نوشیدنیهای حاوی الکل یا کافئین دفع مایعات را افزایش میدهند و برای رفع کمآبی بدن مؤثر نیستند. علائم کمآبی عبارتند از:
شما حتماً باید از کمآبی بدن جلوگیری کنید. چون کمآبی میتواند به عوارض خطرناک مانند آسیب کلیه، نارسایی کلیه و شوک منجر شود.
خستگی گرمایی علائم زیر را ایجاد میکند:
هرکسی که خستگی گرمایی را تجربه می کند، باید استراحت کند، دور از آفتاب و در یک مکان خنک پناه بگیرد و مقدار زیادی آب یا نوشیدنی ورزشی بنوشد. اگر خستگی گرمایی درمان نشود، به گرمازدگی تبدیل میشود که میتواند کشنده باشد. گرمازدگی زمانی اتفاق میافتد که دمای بدن از ۱۰۴ درجهی فارنهایت (۴۰ درجهی سانتیگراد) بالاتر میرود و بدن دیگر نمیتواند خود را خنک کند. گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است و ممکن است به مرگ منجر شود. نکات زیر به کاهش خطر خستگی گرمایی و گرمازدگی کمک میکنند:
اگر الکترولیتهای بدن کاهش پیدا میکنند، ممکن است تشنج رخ دهد. الکترولیتها دستهای از مواد شیمیایی هستند که سیگنال های الکتریکی را بین سلولها ارسال میکنند. وقتی سطح الکترولیت خیلی کم میشود، این سیگنالها بهدرستی کار نمیکنند. عدم تعادل الکترولیت میتواند به انقباضات غیرارادی عضلات و تشنج منجر شود.
اگر بعد از کمآب شدن بدن آب بنوشید، ممکن است دچار ادم مغزی شوید. بدن آب را پس از ورود به دستگاهی گوارش به سلولها میفرستد. چنانچه میزان ورود آب زیاد باشد، باعث تورم و پارگی سلولها میشود. وقوع این مشکل در مغز بسیار خطرناک است.
زمانی که در حال ورزش کردن هستید، عاقلانه است که همیشه یک بطری آب همراه داشته باشید. چون در هنگام ورزش، بهخصوص در هوای گرم، بهشدت عرق میکنید و سطح مایعات بدن کاهش مییابد. میتوانید در مورد نوع مایعات مصرفی خود و میزان مصرف آنها با پزشک مشورت کنید.
افرادی که زمان زیادی از روز را در خارج از منزل سپری میکنند، میتوانند از دافع حشرات حاوی DEET استفاده کنند. DEET مادهای است که بوی انسان را از حشرات پنهان میکند. اگرچه اثربخشی DEET در غلظتهای بالا افزایش مییابد، اما غلظت بالای ۵۰ درصد هیچ مزیت محافظتی اضافی ندارد. DEET با غلظت ۳۰ درصد به مدت ۴ تا ۶ ساعت از شما محافظت میکند. گزش حشرات میتواند به واکنشهای آلرژیک و عفونت منجر شود. برای جلوگیری از گزش حشرات:
معمولاً زمانی که حشره انسان را نیش میزند، برداشتن نیش از روی زخم و شستن محل آن با آب و صابون میتواند به کاهش تورم، خارش و درد کمک کند. استفاده از کیسهی یخ یا پارچهی سرد و مصرف ایبوپروفن یا سایر مسکنهای بدون نسخه هم ممکن است ناراحتی ناشی از نیش حشره را کاهش دهد. اگر گزش حشرات باعث بروز واکنشهای آلرژیک شود، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
هم گرما و هم آتش میتوانند برای افرادی که از فعالیتهای تابستانی در فضای باز لذت میبرند، خطرناک باشند. رعایت نکات ایمنی زیر حوادث ناشی از گرما و آتشسوزی را در طول تعطیلات تابستان کاهش میدهد:
برای اینکه در فصل تابستان هم از تعطیلات و اوقات فراغت خود لذت ببرید و هم سالم و ایمن بمانید، فقط به آمادگی و آگاهی دقیق نیاز دارد. به یاد داشته باشید که در این فصل به اندازهی کافی آب بنوشید، کرم ضدآفتاب استفاده کنید و مراقب وسایل قابل اشتعال باشید.