امروز : سه شنبه ، 28 فروردین 1403        ساعت :

ورود به سیستم جوابدهی آنلاین



نام کاربری :

رمز ورود :

راهنمای جوابدهی    
ثبت نام آزمایشگاه ها
ثبـــت نام پزشکـــــان
 
       
       

تغذیه در پاییز

 

چه مواد غذایی را در فصل پاییز بیشتر مصرف کنیم

فصل پاییز با همه زیبایی هایش از راه رسید . این روزها هوا در حال سرد شدن است، اما جالب است بدانید مصرف برخی از مواد غذایی می تواند نقش بسیار مهمی در افزایش تحمل افراد در برابر سرمای هوا در روزهای پاییزی داشته باشد. به عبارت دیگر، شما می توانید با تهیه فهرستی از مواد غذایی پاییزی و مصرف آنها در این فصل از خوردن بیشتر لذت ببرید و از سرماخوردگی های متعدد این فصل پیشگیری کنید . گرچه سرماخوردگی جزء جدایی ناپذیر این فصل است اما با تغذیه مناسب این فصل تا حدود زیادی میتوانید از بیماری های این فصل جلوگیری کنید.

فصل پاییز

وقتی اسم فصل پاییز به گوش می رسد ناخوداگاه یاد بیماری هایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا می افتید. بیماری هایی که اگر در آن کمی دقت شود می توان از بروز آن پیشگیری کرد تا سلامت بمانید.

در این فصل خوراکی ها و مواد غذایی مناسبی وجود دارد که متناسب با بیماری های همین فصل است. با تغییر هر فصل می توان با کمی تغییر در شیوه ی غذایی خود از بیماری های فصلی در امان ماند.

مواد غذایی برای فصل پاییز

تغذیه صحیح در فصل پاییز از بسیاری از بیماری ها پیشگیری میکند

توصیه های تغذیه ای فصل پاییز

بادمجان: ناسونین، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان است که مشخص شده سلول های مغز را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. علاوه بر این، اسید کلروژنیک موجود در بادمجان، خواص ضد سرطان، ضد ویروسی و کاهنده کلسترول دارد.

کدو حلوایی:این گیاه مزایای تغذیه ای بیشماری دارد. کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود و در حفظ سلامت پوست، چشم و استخوان ها بسیار موثر است. مصرف کدو حلوایی منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و آنهم به دلیل وجود ویتامین ث و فیبر موجود در آن.

انار: مطالعات نشان داده اند که مصرف انار می تواند منجر به جلوگیری از آسیب های گردش خون با کاهش تجمع چربی های مضر در عروق شود. در واقع مصرف منظم انار با سلامت قلب ارتباط دارد.

 مواد غذایی برای فصل پاییز

مصرف انار در فصل پاییز تضمین کننده سلامت قلب است

قره قاط: این میوه سرشار از آنتوسیانین ها برای کاهش التهاب در بدن است. مصرف قره قاط سلامت مثانه را بهبود می بخشد و سدی است در برابر ابتلا به سرطان سینه، روده بزرگ، سرطان ریه، سرطان پروستات.

تره فرنگی: اکثر ما می دانیم که مصرف سیر و پیاز منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی می شود و آنهم به دلیل این که پلی فنول موجود در آنها از رگ های خونی در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. تره فرنگی نیز از خانواده پیاز است که سرشار از ویتامین کا بوده و مصرف آن خاصیت ضد سرطانی دارد. ضمن این که سلامت استخوان ها را نیز بهبود می بخشد.

کلم بروکلی:روی موجود در این سبزی منجر به افزایش توان دفاعی بدن در برابر بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می شود. فیبر موجود در کلم بروکلی همچنین برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.

شلغم:شلغم ازجمله ریشه های خوراکی سبزیجات است که می تواند در روزهای پاییزی جانشین مناسبی برای تربچه و کلم باشد. شلغم منبع عالی از ویتامین های آ و کا و همچنین اسیدفولیک است و برای طعم دادن به آن می توانید از رازیانه، خرده نان و شکر قهوه ای استفاده کنید.

گریپ فروت: گریپ فروت بیش از 75 درصد ویتامین ث موردنیاز بدن را تامین می کند و منبع غنی از لیکوپن است. این رنگدانه های قرمزرنگ برای جلوگیری از سرطان نقش بسیار مهمی دارند، همچنین در این میوه مقدار زیادی پکتین وجود دارد که می تواند موجب کاهش کلسترول بدن شود. اگر به خوردن میوه های ترش مزه علاقه مند هستید، می توانید از نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت که سرشار از آنتی اکسیدان است لذت ببرید و اگر ترش بودن آب این میوه برای شما چندان لذتبخش نیست، می توانید آن را همراه با انواع مغزها و خشکبار مصرف کنید


آخرین اخبار

تست سنجش ایمنی بعد از واکسن ١٤٠٠/٧/١٢
[ ادامه ]
 
پاسخگویی انلاین ١٤٠٠/٥/٢٦
[ ادامه ]
 
نمونه گیری در منزل ١٤٠٠/٥/٦
[ ادامه ]
 
پیام های بهداشتی

چند توصیه برای حفظ سلامتی در هوای سرد

 

 

 در زمستان به دلیل سبک زندگی کم تحرک و مصرف بیشتر غذاهای پرکالری نسبت به فصول دیگر، خطر ابتلا به چندین بیماری افزایش می یابد.

 

 مصرف بیش از اندازه برخی غذاها مانند سیب زمینی سرخ کرده می تواند سطح کلسترول بد یا LDL (لیپوپروتئین با چگالی کم) را در بدن افزایش دهد.

 

 

 

 

کلسترول یک ماده مومی شکل است که در سلول های بدن ما وجود دارد و به ساخت هورمون ها، ویتامین D و ... کمک می کند. با این حال، کلسترول بیش از حد می تواند منجر به رسوب پلاک در شریان های ما شود و ما را در معرض خطر مشکلات قلبی قرار دهد.

 

 

 

بنابراین کنترل سطح کلسترول در بدن به منظور پیشگیری از بیماری ها امری مهم است.

 

 

 

 

در ادامه به چند توصیه برای کنترل سطح کلسترول بدن در فصل زمستان و در نتیجه پیشگیری از بروز مشکلات قلبی که با سرد شدن هوا تشدید می شوند، خواهیم پرداخت:

 

 

* در خانه ورزش کنید یا در زمان هایی که هوا آفتابی و مناسب است از خانه خارج شده و فعالیت بدنی انجام دهید.

 

* از مصرف بیش از حد غذاهای سرخ شده/پرشکر پرهیز کنید و در عوض از میوه ها و سبزیجات (حداقل ۴-۵ وعده) در روز استفاده کنید.

 

* تا حد امکان از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و خوراکی هایی مانند بستنی، شیرینی، کیک، کلوچه و ... خودداری کنید.

 

* کمتر گوشت قرمز مصرف کنید و به جای آن ماهی و مرغ بخورید.

 

* سیگار نکشید.

 

* مکمل های امگا ۳ مانند ماهی های چرب می توانند تری گلیسیرید را کاهش دهند و جایگزین گوشت قرمز شوند.

به گفته متخصصان، کاهش مصرف چربی های اشباع شده می تواند کمک زیادی به کنترل سطح کلسترول خون در طول زمستان کند.

جستجو بر اساس نام آزمایش


جستجوی آزمایشات







01344221577
-01344234298