امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403        ساعت :

ورود به سیستم جوابدهی آنلاین



نام کاربری :

رمز ورود :

راهنمای جوابدهی    
ثبت نام آزمایشگاه ها
ثبـــت نام پزشکـــــان
 
       
       

بتا تالاسمی

 

 

 

 

 

 

بتا تالاسمی
تالاسمی یکی از بیماری ھای ژنتیکی بوده که به دلیل غیر طبیعی بودن ساختار ھموگلوبین ایجاد می شود و باعث می شود که ھموگلوبین به شکل غیر موثر در بدن به وجود بیاید.و به دنبال آن ھموگلوبین ھای معیوب نمی توانند به درستی به اعضای بدن اکسیژن رسانی کنند.
دو پروتئین به نام ھای آلفا و بتا در اجزای ھموگلوبین وجود دارد.سه نوع تالاسمی بتا وجود دارد که با توجه به دیده شدن علائم و نشانه ھا آنھا را به دسته ھای مختلف تقیسم بندی می کنند.
تالاسمی مینوریا صفت تالاسمی:در این نوع افراد کمبود پروتئین ھا به اندازه ایی نیست که در کارکردھموگلوبین اختلال به وجود بیاورد و به جز داشتن یک کم خونی خفیف و جزیی مشکل دیگری ندارند.اما به ھر حال اشخاص حامل صفت ھای ژنتیکی تالاسمی می باشند.

تالاسمی بینابینی:در این افراد کمبود پروتئین بتا به اندازه ای است که باعث می شود فرد به کم خونی تقریبا شدید مبتلا شود و در سلامت عمومی فرد و بدفرمیھای استخوانی و بزرگی طحال اختلالاتی دیده شود .در این مرحله از تالاسمی بتا نشانه ھای مختلفی دیده می شود.که ممکن است این نشانه ھا با تشخیص پزشکی از میزان پیشرفت بیماری خود آگاه  تالاسمی ماژور به اشتباه گرفته شوند که شما می توانید با مراجعه به آزمایشگاه شوید.
بیماران مبتلا به تالاسمی بینابینی:معمولا برای اینکه زندگی با کیفیت بیشتری داشته باشند معمولا به تزریق خون نیاز دارند .
بدترین و شدیدترین حالت تالاسمی بتا که در واقع به دلیل کمبود خیلی زیاد پروتئین بتا ایجاد می شود و Cooley’s Anemia تالاسمی : ماژور یا کم خونی منجر به کم خونی تھدید کننده حیات می شود و فرد باید به طور منظم تحت مراقبت و ھمچنین کنترل باشد و نیاز دارد که خون از بدن شخص دیگر به وی منتقل شود که البته انتقال خون خود باعث انباشته شدن آھن می شود که باید اقدامات لازم برای شخص انجام بگیرد .


آخرین اخبار

تست سنجش ایمنی بعد از واکسن ١٤٠٠/٧/١٢
[ ادامه ]
 
پاسخگویی انلاین ١٤٠٠/٥/٢٦
[ ادامه ]
 
نمونه گیری در منزل ١٤٠٠/٥/٦
[ ادامه ]
 
پیام های بهداشتی

چند توصیه برای مراقبت از سلامتی در فصل بهار

 

بهار زمان خوبی برای تجدید نظر در رژیم غذایی، فعالیت بدنی، روال خواب و بسیاری موارد دیگر است.

 به نقل از نشریه پزشکی Everyday Health، این فصل از سال زمانی برای بررسی عادت‌هایی است که ممکن است شما را از آن چیزی که می‌خواهید باشید، بازدارند و انگیزه‌ای است برای ایجاد عادت‌های جدیدی که به شما کمک می‌کنند نسخه بهتری از خودتان شوید.

اگر می‌خواهید در این بهار کمی بیشتر به سلامت و تندرستی خود توجه کنید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید، توصیه های زیر را فراموش نکنید:

* میوه‌ها و سبزیجات تازه و مناسب فصل بخورید.

بهار و تابستان زمان بسیار خوبی برای گنجاندن میوه‌ها و سبزیجات تازه و فصلی در رژیم غذایی است. محصولات آب‌وهوای گرم‌تر مانند قارچ، فلفل دلمه‌ای، کدو سبز و انواع توت‌ها همگی مملو از ریزمغذی‌هایی هستند که بدن به آنها نیاز دارد.

* آب کافی مصرف کنید.

وقتی هوا گرم‌تر است، بدن شما می‌تواند رطوبت بیشتری را از طریق تعریق از دست بدهد حتی اگر احساس نکنید که عرق می‌کنید. کم‌آبی بدن در صورت شدید شدن می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی به‌همراه داشته باشد. کم‌آبی می‌تواند باعث خستگی، کاهش انرژی و سردرد شود. یکی از مزایای نوشیدن آب کافی این است که ممکن است به شما در جلوگیری از پرخوری کمک کند. نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا گاهی اوقات به فرونشاندن برخی از نشانه‌های گرسنگی کمک می‌کند.

* بیرون بروید و حرکت کنید.

ما از نظر ژنتیکی برای لذت‌ بردن از فضای باز طراحی شده‌ایم. این کار تمام حواس را درگیر می‌کند و تاثیر زیادی بر خلق‌وخو و عزت نفس دارد. بیرون‌ رفتن می‌تواند سطح ویتامین D را به لطف نور خورشید افزایش دهد. قرار گرفتن در معرض نور همچنین به ترشح سروتونین در بدن کمک می‌کند که می‌تواند خلق‌وخو را بهتر کند.

* از پوست و چشم‌ها محافظت کنید.

فراموش نکنید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می‌تواند به چشم و پوست شما آسیب برساند. به‌ همین‌ دلیل استفاده از محافظ مناسب در برابر آفتاب که شامل استفاده از عینک آفتابی، لباس محافظ و کرم ضد آفتاب است، مهم است. کرم ضد آفتاب باید هرچند ساعت یکبار تجدید شود؛ به‌خصوص اگر عرق یا شنا می‌کنید. متخصصان استفاده از ضد آفتابی با طیف گسترده SPF۳۰ تا SPF۵۰ را توصیه می‌کنند.

* مراقب برنامه خواب خود باشید.

یکی از عادت‌های بدی که برای تنظیم ساعات خواب باید کنار بگذارید، گذراندن زمان زیادی در مقابل کامپیوتر، تلفن یا لپ‌تاپ درست قبل از خواب است. راه‌های دیگر برای مرتب‌ کردن روال قبل از خواب عبارتند از ورزش‌ نکردن یا خوردن وعده‌های غذایی زیاد در عرض دو ساعت قبل از خواب، اجتناب از مصرف الکل و اجتناب از کافئین در بعدازظهر. هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.

* مراقب آلرژن‌ها (هم در داخل و هم در خارج خانه) باشید.

در داخل خانه فرش‌ها و گرد و غبار را هر روز از آلرژن‌ها پاک کنید. اگر در خارج از خانه علائم آلرژی را تجربه می‌کنید، پس از گذراندن وقت در خارج از خانه، با استفاده از محلول نمک بینی، مواد حساسیت‌زا را از مجرای بینی خود خارج کنید.

 
جستجو بر اساس نام آزمایش


جستجوی آزمایشات




01344221577
-01344234298